Aleholm
 - lite mindre, mycket bättre

Naturvetenskaps- programmet

Kontaktperson: Anna Rydén Andersson
E-post: anna.ryden-andersson@savsjo.se
Tel: 0382-153 65

Programinformation

InformationsbladPDF

Film från studieresalänk till annan webbplats

Väljer du NA-programmet kommer du få en inblick i hur saker hänger ihop i såväl vår närhet som i omvärlden. Är du nyfiken på människokroppen, ämnenas uppbyggnad, naturens fenomen och hur vi kan skapa en hållbar utveckling? Då är NA-programmet ett säkert val.   

Du kommer att lära dig mycket inom matematik, biologi, fysik och kemi. Du kommer också att få en gedigen grund att stå på i språk och samhällsvetenskapliga ämnen. Med en så bred utbildning får du behörighet att söka i stort sett samtliga utbildningar på universitet och högskolor. Många av våra kurser ger meritpoäng som kan ge dig större möjligheter att komma in på önskad utbildning efter gymnasiet.   

På Aleholm arbetar vi på ett varierat sätt med laborationer, exkursioner, problemlösning och studieresor. Vi har en trivsam miljö i fräscha lokaler, bra labbutrustning och en nära kontakt mellan elever och lärare. Du har hos oss stor möjlighet att själv påverka undervisning och redovisningsformer.

Inriktningar

Naturvetenskap

Inriktingen ska ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen ska ge dig kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Efter utbildningen

...kan du läsa vidare och då väntar dig massor av spännande jobb. De naturvetenskapliga ämnena är viktiga redskap i alla moderna företag.  Beroende på vilken väg du väljer på högskolan har du mycket bra möjligheter att hitta ditt drömjobb oavsett om det är som forskare, läkare, tandläkare miljökonsult eller till exempel biomedicinsk analytiker...

 Hjärtlandavägen 9, 576 80 Sävsjö     Tel: 0382-153 91     Frånvaroanmälan: 010-888 70 50 eller via Vklass         Mejl: aleholm@savsjo.se