Aleholm
 - lite mindre, mycket bättre

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kontaktperson: Ingela Ringefelt
E-post: ingela.ringefelt@savsjo.se
Tel: 0382-153 78

Programinformation

InformationsbladPDF

Att arbeta med mat är ett framtidsyrke som är både kreativt och roligt. Måltiden kan se ut på många olika sätt, en del av oss väljer att äta den på restaurang och andra föredrar att köpa den färdiglagad i en butik eller ett konditori. På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig att tillverka och tillaga mat för båda ögat och gommen.

Inriktning

Bageri- och konditori

Inriktningen lär dig ett hantverk med mångåriga traditioner. Du får tillverka matbröd, kaffebröd, tårtor, bakelser, choklad och konfektyrer. Det ingår också att lära sig hur man arbetar ergonomiskt, hygieniskt och kostnadseffektivt.

 Hjärtlandavägen 9, 576 80 Sävsjö     Tel: 0382-153 91     Frånvaroanmälan: 010-888 70 50 eller via Vklass         Mejl: aleholm@savsjo.se